BAKAN SELÇUK'TAN TEKNOFEST'İN GÖZÜ YÜKSEKLERDE GENÇLERİNE ZİYARET  
BAKAN SELÇUK'TAN TEKNOFEST'İN GÖZÜ YÜKSEKLERDE GENÇLERİNE ZİYARET

BAKAN SELÇUK'TAN TEKNOFEST'İN GÖZÜ YÜKSEKLERDE GENÇLERİNE ZİYARET

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Atatürk Havalimanı'ndaki İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katıldı. Selçuk, Bakanlığın Robotik Yarışmaları ve Tanıtım Alanlarını ziyaret etti.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl 13'ncüsünü düzenlediği Uluslararası MEB Robot Yarışmasında tasarla çalıştır kategorisinde ilk 20, hızlı çizgi izleyen kategorisinde ilk 30 ve yumurta toplama kategorisinde ilk 20'ye giren 70 takım, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST'te yarıştı.
 
Millî Eğitim Bakanlığı birimlerince yapılan faaliyetler ve projeler ile öğrencilerin robotları, Bakanlığın stantında teknoloji severlerle buluştu.
 
Festivalin 5'nci gününde Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık Robotik Yarışmaları ve Tanıtım Alanlarındaki gençleri ziyaret etti. 
 
Yarışmalar ve sergilenen ürünler hakkında bilgi alan Bakan Selçuk, öğrenci ve velilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Selçuk, öğrencilere, görevliler ve teknik ekibe yarışmalarda başarılar diledi. 
 
Robotik Yarışmalarında Hızlı Çizgi İzleyen Kategorisinde Giresun Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi, Karaman Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk 3'e girerken; Tasarla Çalıştır Kategorisinde Karabük Üniversitesi, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmir Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampusu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dereceye girdi. Yumurta Toplama Kategorisinde ise Hatay Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tokat Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekipleri ödüle layık görüldü. 
 
Birinci ekibe 10 bin, ikinci olan ekibe 7 bin 500, üçüncü ekibe 5 bin Türk Lirası ödül verildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.