"ÇOCUKLARIN GELENEKSEL OYUNLARIMIZA ŞAHİT OLMASINI ÖNEMSİYORUM"  

"ÇOCUKLARIN GELENEKSEL OYUNLARIMIZA ŞAHİT OLMASINI ÖNEMSİYORUM"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" sloganıyla Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen, 4. Etnospor Kültür Festivali'ne katıldı. 

Bakan Selçuk burada yaptığı konuşmada, "Bizim geleneksel oyunlarımızın birçoğunu burada görme imkanı bulacağız. Şahsen çocukluğumda karşılaştığım birçok oyuna bugünkü çocukların şahit olmasını önemsiyorum." dedi.
 
4. Etnospor Kültür Festivali'nin açılışına katılmanın heyecanını taşıdığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uluslararası bir festivali ortaya koymakta büyük bir azim gösteren Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'a teşekkür etti. Bakan Selçuk, "Çünkü değer dediğimiz şey bizim çabalayarak ürettiğimiz bir şey. Bu nedenle geleneksel sporlarımızı sanatla da buluşturarak bu şekilde uluslararası bir platforma taşımak, Etnospor adı altında aslında sadece spor değil sanatın da gölgesinin olduğu bir çalışma yapmak çok önemli." şeklinde konuştu.
 
Selçuk, "Bizim geleneksel oyunlarımızın birçoğunu burada görme imkanı bulacağız. Şahsen çocukluğumda karşılaştığım birçok oyunun bugünkü çocukların şahit olmasını önemsiyorum. Bu anlamda bizim için sadece bir çalışma, festival değil, bu aynı zamanda değerlerimiz ve geleneğimiz, mirasımız üzerinde düşünme fırsatı da sağlıyor. Etnospor Kültür Festivali'nin memleketimize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
 
Bütün dünyayla birlikte Etnospor'u yapmanın önemine de değinen Selçuk, şöyle devam etti: "Bu festivalin, bayramın, coşkunun, bu faaliyetin 4'üncüsü yapılıyor. Ama öyle özümüzde var olan çalışmalar ki, bizden, Anadolu'dan olan çalışmalar, 4'üncüsü değil sanki 44'üncüsü yapılıyor gibi bir etki hissediyorum. Böylece örflerimizi, adetlerimizi, geleneklerimizi gelecekle ilişkilendirme fırsatımız oluyor. Her medeniyetin, her kültürün kendini koruması tabii bir faaliyettir. Bu faaliyetin içinde hep beraber olmak da ayağımızı basacağımız bir zemin ortaya koyuyor. 17 ülkeden katılan 960 sporcunun buradaki 13 farklı dalda yaptığı çalışmalar giderek büyüyecek ve genişleyecek. Çünkü bunların yapılıyor olmasının, katılımcı ülkelerde genişleyerek devam etmesinin öneminin hepimiz farkındayız."
 
Etnospor sayesinde birçok ülkenin ortak yanlarını görmenin fırsatına da ulaştıklarını kaydeden Selçuk, "Başka ülkelerdeki etnik ve etnolojik faaliyetlerin, değerlerin, mirasın aslında dünya mirası olduğunu fark etmemizi sağlıyor. Bu anlamda binlerce kilometre uzaktan gelen, Arjantin, Japon ya da Azerbaycan'dan Etnospor'a, etnik sporlara yönelik faaliyetlerin aslında dünyadaki çocukları buluşturmak için de bir fırsattır diye bakıyorum." şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte atlı sporları izledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.