BAKAN TEKİN'DEN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI  
BAKAN TEKİN'DEN

BAKAN TEKİN'DEN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  


Bakan Tekin mesajında şunları söyledi:

 

"15 Temmuz, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetine olan sarsılmaz inancını tüm dünyaya ilan ettiğimiz, ortak zaferimizin ve kutlu direnişimizin yıl dönümüdür. O gece, milletimiz hain darbe girişimini sadece püskürtmekle kalmamış, millî birlik ve beraberliğimize ve demokrasimize olan bağlılığını, gücünü dünya çapında sergilemiştir. Vatanımızın bekası ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize ise minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

15 Temmuz, emperyalistlere ve onların iş birlikçilerine verilmiş tarihî ve destansı bir cevaptır. Bu nedenle, 15 Temmuz Destanı'nı diri tutmaya, yarınları kuracak bir ruhla anmaya devam edeceğiz. Unutmamak, unutturmamak, şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak hepimizin görevidir. Merhum Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, 'Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar/ Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?' Tarihi tekerrür ettiren, ibret alınmamasıdır. Millet olarak, bu hain darbe girişiminin arkasındaki güçleri ve iş birlikçilerini asla unutmayacak, unutturmayacağız.

 

Millî Eğitim Bakanlığı olarak genç nesillerimizi millî ve manevi değerlerine bağlı, vatan sevgisiyle yoğrulmuş bireyler olarak yetiştirmeyi en öncelikli görevimiz kabul ediyoruz. Evlatlarımıza tarihimizin şanlı sayfalarını, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu öğretmek için eğitim öğretim yılı boyunca kapsamlı eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. 15 Temmuz ruhunu ve milletimizin direnişini genç nesillerimize aktararak evlatlarımızın her daim vatanına, milletine ve bayrağına bağlı, cesur ve fedakâr bireyler olmasını hedefliyoruz.

 

15 Temmuz direniş ruhu, yalnızca milletimizin değil, dünyanın dört bir yanındaki mazlumların da ortak sesi olmuştur. Bu ruh, Gazze ve Filistin'deki kardeşlerimizin maruz kaldığı zorluklara karşı gösterdikleri direnişle özdeştir. 15 Temmuz, dünyanın tüm mazlumları için bir diriliş hamlesinin simgesi olarak sadece bu toprakların değil, tüm mazlum coğrafyaların direnişinin miladı olarak anılmalıdır.

 

Bu vesileyle, 15 Temmuz'un yıl dönümünde bir kez daha vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Aynı ruhla, Gazze'de ve dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan halkların yanında durarak, onların özgürlük ve adalet mücadelelerine destek olmaya devam edeceğiz. Rabb'im, milletimize ve dünyanın tüm mazlumlarına bir daha böyle karanlık günler yaşatmasın. Birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir Türkiye ve daha adil bir dünya için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.