BİLİM KÂŞİFLERİYLE BİLGİ OKYANUSUNDA KEŞİF YOLCULUĞU  
BİLİM KÂŞİFLERİYLE BİLGİ OKYANUSUNDA KEŞİF YOLCULUĞU

BİLİM KÂŞİFLERİYLE BİLGİ OKYANUSUNDA KEŞİF YOLCULUĞU

Millî Eğitim Bakanlığı, çocuklar ve gençleri bilim dünyasına ait birçok soruyla keşfe davet ediyor. "Yapay zekâ düşünebilir mi? Zamanda yolculuk mümkün mü? Sesleri görebilir miyiz?" gibi 50 farklı soruya yanıt veren ve konularla ilgili bilgi derinleştirici deneyler sunan "Bilim Kâşifleri",  e-kitap olarak meb.gov.tr adresimizdeki "Evde Eğitim Paketi" bölümünde erişime açıldı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bilim Kâşifleri" çalışmasını "Ev ortamında geçen bugünlerde gençlerimizin ve çocuklarımızın merak duyarak, keyif alarak takip edecekleri yepyeni bir içerik daha hazırladık." diyerek Telegram kanalından duyurdu.

Öğrencilere her gün farklı ve ilgi çekici kaynaklarlar sunarak çocukların bulunduğu her yerde eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratmayı amaçlayan Millî Eğitim Bakanlığı, bu kez öğrencileri bir keşif yolculuğuna davet ediyor.
 
Bu yolculukta farklı alanlardan, her biri birbirinden ilginç sorular yer alıyor ve elbette cevapları da...
 
Çocukların merak duygusundan beslenen "Bilim Kâşifleri" adlı e-kitap çalışması, çocukların yeni sorularla yeni bilgilere ulaşmalarına rehberlik ediyor.
 
"Her yeni içerik, yeni bir soruyla başlar ve seni yeni bir keşfe sürükler." ifadelerine yer verilen kitapta 50 farklı içerik yer alıyor.
 
"Yapay zekâ düşünebilir mi? Zamanda yolculuk mümkün mü? Göçmen Kuşlar Yolunu Nasıl Bulur?" gibi 50 sorunun yer aldığı yayında öğrencilerden önce yanıtı kendi kafasında araması, ardından cevabı okuyup yeni sorular sorması isteniyor. "Ne kadar çok denersen o kadar büyük kâşif olursun." denilerek öğrendiklerini denemek ve yapmak isteyenler için deneylere yer veriliyor.  
 
Kitabın girişinde bilim kâşifine hitaben yazılan yazıda "Bizim verdiğimiz cevaplar aklına yatmazsa daha çok araştır. Kitaplara bak, interneti kullan, yakınlarına sor." deniliyor.
 
"Bilim Kâşifleri" adlı e-kitap çalışmamız, öğrencilerimin farklı sorularla yeni bilgilere ulaşmalarına rehberlik edecek"
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bilim Kâşifleri"ni "Ev ortamında geçen bugünlerde gençlerimizin ve çocuklarımızın merak duyarak, keyif alarak takip edecekleri yepyeni bir içerik daha hazırladık." diyerek Telegram kanalından duyurdu. 
 
Selçuk mesajında: 
"Bilim Kâşifleri" adlı e-kitap çalışmamız, öğrencilerimin farklı sorularla yeni bilgilere ulaşmalarına rehberlik edecek. Geleceğin bilim insanlarını bu uçsuz bucaksız bilgi okyanusunda unutamayacakları bir yolculuk bekliyor.
 
Her biri farklı alanlardan ilginç sorularla dolu içerikte meraklı kâşiflerimiz, zaman zaman siz velilerimizi de yanlarında görmek isteyebilirler. Bu yolculuğa gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte sizleri de bekliyoruz." dedi.
 
114 sayfadan oluşan keşif yolculuğuna meb.gov.tr adresindeki "Evde Eğitim Paketi" bölümünden ulaşılabiliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.