HABER SUNUCULARINDAN ÖĞRETMENLERE DİKSİYON EĞİTİMİNİN İLK ETABI TAMAMLANDI  
HABER SUNUCULARINDAN ÖĞRETMENLERE DİKSİYON EĞİTİMİNİN İLK ETABI TAMAMLANDI

HABER SUNUCULARINDAN ÖĞRETMENLERE DİKSİYON EĞİTİMİNİN İLK ETABI TAMAMLANDI

Millî Eğitim Bakanlığınca başlatılan ve haber sunucularından öğretmenlere Türkçenin kullanımı ve diksiyon eğitimlerini içeren "Önce Türkçe Projesi" kapsamında, ilk eğitici eğitimleri tamamlandı. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin Türkçenin kullanımı ve diksiyon eğitimlerini içeren "Önce Türkçe Projesi" başlatıldığını Nisan ayında duyurmuştu. Proje kapsamında öğretmenlere yönelik ilk ''Türkçenin Kullanımı ve Diksiyon Eğitici Eğitimi'' düzenlendi.
 
Ankara Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde 11-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen eğitici eğitimine Ankara'da resmi okullarda görev yapan sınıf öğretmenleri ile Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı branşlarından toplam 200 öğretmen katıldı. 
 
Eğitim görevlisi olarak haber sunucularından, Cem Öğretir, Duygu Canbaş, Zafer Kiraz, Ekrem Açıkel, Tijen Karaş, Erhan Ertürk, Serkan Bayam, Seda Öğretir, Fuat Kozluklu ve Nihan Günay'ın görev aldığı kursta diksiyon, nefes ve ses kullanımı, konuşma türleri ve etkili konuşma, sözsüz iletişim ve beden dili konu başlıklarını içeren eğitimler gerçekleştirildi.
 
Türkçenin aktarımında öğretmenler kilit taşı
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, diksiyon eğitimini alan öğretmenlerle ilgili bir video hazırladı. Videoda, Bakan Selçuk'un "Önce Türkçe, sonra da Türkçe" ifadelerine yer verildi. Öğretmenlerden Leyla Yüce, kursa gönüllü olarak katıldığını dile getirdi. Öğretmen Emel Bozkurt ise dilin kültürün aktarımında önemli bir yere sahip olduğuna işaret ederek, bu aktarımda öğretmenlerin kilit taşı olduğunu vurguladı. Deniz Sakça isimli öğretmen ise Bakan Ziya Selçuk'un "Önce Türkçe" ifadelerini duyduklarında çok heyecanlandıklarını belirtti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.