"ÜRETİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ"  
"ÜRETİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ

"ÜRETİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ"

Öğrencilerin okulda ürettiği temizlik malzemeleri kullanıcıların gözdesi oldu. 20 farklı ile ürün göndermeye başladılar.

Çanakkale´nin Yenice ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, atölyeye dönüştürülen 25 metrekarelik sınıfta üretilen temizlik ürünleri ile bir yılda 7 milyon liralık ciroya ulaşıldı.
 
Eğitim öğretime 1990´da başlayan ve halen 200´e yakın öğrencisiyle faaliyet gösteren okulda geçen yıl döner sermaye işletmesi kurulmasına karar verilip yasal prosedür tamamlandı. “Üretiyoruz, öğreniyoruz” projesi kapsamında bir sınıfı atölyeye dönüştürülen okulda, kısıtlı imkanlarla Kimya Teknolojisi Bölümü öğretmenlerinin desteğiyle "İda Kimya" markası ile temizlik malzemesi imalatına başlandı.
 
Okuldaki 3 öğretmen ve 30 branş öğrencisinin çalışmasıyla hazırlanan, mutfak deterjanından, kireç sökücüye kadar 22 çeşit temizlik ürünü, resmi ve özel kurumlar ile 20 farklı ildeki müşterilere gönderilmeye başlandı. Şişe ebatlarına göre 1, 5, 10, 20 ve 30 litrelik paketlenen ürünler kısa sürede tüketiciler tarafından beğenilince üretim faaliyetleri artırıldı. Geçen yıl 25 metrekarelik sınıfta kısıtlı şartlarla hazırlanan ürünlerin satılmasıyla 7 milyon liralık ciroya ulaşıldı. 
 
Elde edilen cirodan Hazine´ye, Merkez Saymanlığa, devlet koruması altındaki kimsesiz çocuklara da pay aktarımı yapıldı. Okulun bu başarısının ardından Güney Marmara Kalkınma Ajansına sunulan "Üretiyoruz Öğreniyoruz" isimli proje, 700 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı. Hibenin alınmasının ardından üretim faaliyetleri için atölye ve kimya laboratuvarı kurulup yeni makine ve ekipmanlar satın alınacak.
 
Okul Müdürü Hasan Baş, alınan destekle okulun daha modern bir alanda üretime devam edeceğini söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.